18. juni 2014

DAB-radio anbefales!

Jeg hører mye på radio når jeg kjører bil, og hjemme. Hører heller på radio enn en av musikk-kanalene på tv'n. For da blir jeg bare sittende å se på musikk-videoene og glemmer å feks gjøre noe annet enn å sitte der å glane!

Med radio kan man lytte, uten å måtte se på en skjerm samtidig og man får mye rart gjort istedetfor bare å stirre på tv-skjermen. Jeg synes det er så trivelig å feks strikke mens jeg hører på radio, synes ikke du?

Norsk radio digitaliseres. Digital radio betyr flere kanaler og mer innhold. På http://radio.no/ finner du informasjon om hva det innebærer og når det skjer. 
FM-nettet har begrenset plass og store deler av FM-nettet står overfor et betydelig oppgraderingsbehov. Stortinget har derfor vedtatt en overgang til digital radiokringkasting, med unntak for enkelte lokalradioer. Radio som sendes digitalt øker kanalmangfoldet betraktelig og gjør radio mer kompatibel med andre digitale tjenester som nett og strømmetjenester. Det er planlagt å slukke FM-nettene tidligst i 2017, med unntak for mindre lokalradiostasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar