8. desember 2013

Han Tassimo ankom ikke alene..

 Men han hadde med seg noen håndarbeidsbøker, og de har jeg nesten glemt å si noe om!

Han Tassimo hadde med seg blandt annet Annemor Sundbø's bok "Kvardagsstrikk", heftet "Hjemmets strikkebok nr. 7", Uuve Snidare's bok "Fiskertrøjer" og heftet "Quilting & Applique" utgitt av Ondori.

Der fulgte også med enda en heftet bok, med strikke- og heklemotiver, men det bildet vil ikke ligge rett vei her, så da sparer jeg det til en annen gang hvor blogger er enige med meg..

Annemor Sundbø's bok er ei bok som virkelig er å anse som et klenodium, til tross for at den er utgitt i 1994! Boken er skrevet om hverdagen og skapergleden til alminnelige, strikkende mennesker. Og den gir et spennende tilbakeblikk på gamle mønstre, motiver og tilhørighet, gjennom et utgangspunkt i et råvarelager av strikkefiller. Den er virkelig et skattekammer av strikkemønstre og kulturhistorie!

Quilte-boka må vente til jeg er blitt ekstremt god venn med symaskinen min, hvilket ikke skjer med det første, hehe.. Men den inneholder masse fint til hus og hjem, og er veldig inspirerende.

Boken om fiskertrøjer inneholder mange spennende historier og mønstre på 18 slike trøjer skapt for flere hundre år siden, fra blandt annet Gotland, Island, Norge, Sverige, Portugal osv..

 Heftet fra Hjemmet er fra 1983 og inneholder en god del mønstre som faktisk er aktuelle idag, men da muligens i andre mer tidsriktige farger. Jeg må nok sette meg ned å lage et innlegg kun om dette heftet, da det inneholder en god del fargerike skatter som er verdt å vise fram.
2 kommentarer:

 1. Hej HildeGv.

  Jeg kan ikke finde andre måder at kontakte dig på, så derfor bliver det som en kommentar her under dit indlæg om de smukke håndarbejdsbøger.
  Jeg skriver til dig fordi jeg i mange år har ledt og ledt efter Uuve Snidares bog om fiskertrøjer på dansk. Som du nok ved er den udgået fra forlaget. Sagen er den, at min moster har ønsket sig den danske bog i jeg ved snart ikke hvor mange år. Jeg tror dog hun efterhånden har opgivet drømmen om engang at eje den. Men jeg håber stadig at kunne opstøve den og overraske hende med den, og nu faldt jeg lige over din blog og dermed din bog.

  Derfor vil jeg spørge om du (ifald bogen bare samler støv på reolen) kunne være interesseret i at sælge den videre? Det er selvfølgelig helt forståeligt hvis du ikke vil, jeg bliver bare nød til at tage chancen og spørge dig, når nu jeg har fundet en person der ejer den danske udgave af bogen.

  Jeg kan lige kort fortælle at jeg kommer fra og bor i Danmark (som du nok kan se på mit skriftsprog), jeg kommer fra en familie der er meget håndarbejds interesseret (og som har en tendens til at forelske sig i bøger, som er umulige at finde). Min familie og jeg er vikinger i vores fritid, og skal faktisk på marked i Norge i år, i Borre. Det er anden gang vi skal på det marked i Norge - sidst havde vi en helt fantastisk uge, så det håber vi selvfølgelig gentager sig igen i år.

  Jeg håber at høre fra dig, om du vil sælge eller ikke. Gerne på min mail: Lah09@live.dk.

  hvis du ikke bryder dig om at jeg har kommenteret på dit indlæg her, må du gerne slette min kommentar.

  Med venlig hilsen, Laura Bentsen

  SvarSlett
 2. Hei Laura

  Beklager at jeg ikke har sett kommentaren din før nå, og ei heller har svart på den før nå. Har ikke problemer med å forstå din henvendelse da jeg også sikkert hadde sendt en forespørsel på en lignende måte om det ikke var noen annen måte å oppnå kontakt på.

  Boken min er ikke til salgs, dessverre. Og den støver heller ikke bort i bokhyllen, dessverre.

  Vennlig hilsen HildeGV

  SvarSlett