10. juli 2014

Garnbutikker i Rhodos by

Jeg lovet dere et bedre innlegg om garnbutikker i Rhodos by og her er det!

Om du feks reiser til Rhodos by med buss via feks Ixia, passerer du først butikken Burda og så Fimi på din venstre hånd i en slak bakke, like før bussen nede i neste kryss svinger til venstre inn på buss-stasjonen i Rhodos by. 

Kommer du med taxi og havner på en taxiholdeplass nede ved havna, i et lyskryss, hvor det alltid står maaange taxier, så følger du bare gaten oppover derfra.

Begge disse to små søte garnbutikkene jeg fant er i gangavstand fra både taxiholdeplass og buss-stasjon! Og du finner de like ved hverandre.

Den av de to garnbutikkene du treffer på først når du går oppover fra buss-stasjonen, er "Fimi Printed Canvas" og de har blandt annet et godt utvalg av systoffer, broderi, broderi-kit, broderi-utstyr, knapper, gresk bomullsgarn og noe tyrkisk garn som var både ensfarget og flerfarget.

"Burda" har garn, mønstre, strikkepinner og utvalgte Burda-greier, samt gresk bomullsgarn, igjen noe tyrkisk garn og endel heklegarn i bomull.

Begge disse to butikkene er absolutt verdt et besøk om du er på disse kanter! Og jeg holdt nesten på å glemme å si det, de har stengt midt på dagen for "siesta" siden det er så himla varmt da, men begge butikkene har lang åpningstid utover kvelden!

Et annet lite tips til deg som tar taxi er å ha enten korrekt sum med euro-sedler eller ha nok euro-mynter i bakhånd, for taxisjåførene operer med fastpris for turer uansett hvor på øya Rhodos du skal. Dette er blitt innført fordi taxi-næringen ville ha bukt med "mafia-tilstandene" som fantes tidligere. Og av gudene vet hvor mange taxisjåfører som vi møtte var det kun en som var uærlig og prøvde å jukse med pengene.  Men som sagt, det var kun dette ene "råtne egget" i taxibransjen vi møtte, og for denne ene oppveide alle de andre med sin positive innstilling og rolig god, trygg kjøring for oss rolige nordmenn!

Bildet under er fra Burda's vindusutstilling som var ganske tildekket på dagtid fordi solen bleker utstillingen:De nederste bildene her er fra Fimi's vinduer:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar